Měření proudu - wattmetr

Toto fórum je věnováno sekci ELEKTRONIKA na webu Sakul World.
  • Advertisement

Měření proudu - wattmetr

Příspěvekod Sakul » čtv 24. bře 2016 20:04:50

Obrázek

V tomto vláknu se zabýváme touto konstrukcí. Bližší informace naleznete na webu Sakul World.
Takže pokud máte nějaké dotazy nebo připomínky rozhodně mi o tom zde napište.

Ceny všech dostupných komponent pro tuto konstrukci najde ZDE.

Technické specifikace:
Napájecí napětí: 8-25V/DC (nebo 8-15V)
Odběr proudu: cca 30mA
Rozsah měření proudu: +/- 20A
Rozsah měření napětí: 0-30V/DC (nebo 0-15V)
Signalizace proudu: 8x LED (bar graf)
Volitelně displej: LCD 4x20 podsvícený na I2C sběrnici
Výstup komunikace: UART 9600bps
INFO:
Sakul WORLD: http://www.sakul.cz/
Sakul Diskuse: http://www.forum.sakul.cz/

Možnost příspěvku (Donate):
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
BTC: 12JRVcmawzEPtgTd9SgC5ujDCGaUrgZ9vt
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 828
Věk: 38
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

Re: Měření proudu - wattmetr

Příspěvekod alesak » pon 30. kvě 2016 9:30:24

Dobrý den,
chci se optat, instaluji si na střeše malou FVE pro ohřev bojleru, mám devět panelů po 260Wp a potřebuji měřit stejnosměrný proud a napětí z panelů. Proud bude při max. osvitu do 10A, napětí se bude pohybovat při zatížení okolo 270VDC (max. osvit), ale naprázdno může jít až na 350VDC. Je možno tímto vaším zařízením měřit takto vysoké napětí? Děkuji za info.
S pozdravem Aleš
Uživatelský avatar
alesak
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 4
Registrován: pát 11. zář 2015 8:10:09

Re: Měření proudu - wattmetr

Příspěvekod Sakul » pon 30. kvě 2016 22:54:31

Bohužel takto vysoké napětí měřit bez nějakých dodatečných úprav nelze. Tato elektronika snese max. napětí 30V. Z tohoto napětí je současně napájena. Proto by nešel použít ani nějaký dělič.
Pro Vaše nasazení by bylo třeba zcela jiné řešení.
INFO:
Sakul WORLD: http://www.sakul.cz/
Sakul Diskuse: http://www.forum.sakul.cz/

Možnost příspěvku (Donate):
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
BTC: 12JRVcmawzEPtgTd9SgC5ujDCGaUrgZ9vt
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 828
Věk: 38
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

Re: Měření proudu - wattmetr

Příspěvekod alesak » úte 31. kvě 2016 8:52:41

Koukal jsem na zapojení, vlastně by tedy stačilo přivést externí napájení 24VDC(12VDC), možná rovnou 5VDC na napájení stabilizátoru a upravit dělič napětí na měření napětí a samozřejmě upravit SW pro měření napětí s jiným rozsahem. Koukal jsem na podobné zapojení, ale s Arduinem Nano a zde to má autor řešeno samostatným napájením. Jinak používám regulátor MPPT od pana Oplockého (www.oplocky.cz) a ten se shání po někom, kdo by mu pomohl s procesorovým řízením, třeba byste měl zájem. Děkuji Aleš
Uživatelský avatar
alesak
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 4
Registrován: pát 11. zář 2015 8:10:09

Re: Měření proudu - wattmetr

Příspěvekod Sakul » úte 31. kvě 2016 23:18:13

No tak pokud si zapojení upravíte, mohu klidně vydat update firmware, kde budou upraveny rozsahy napětí, tak aby to ukazovalo správné napětí. Stačí mi vědět pro jaké nejvyšší napětí je dělič spočítán.
INFO:
Sakul WORLD: http://www.sakul.cz/
Sakul Diskuse: http://www.forum.sakul.cz/

Možnost příspěvku (Donate):
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
BTC: 12JRVcmawzEPtgTd9SgC5ujDCGaUrgZ9vt
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 828
Věk: 38
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08


Zpět na Elektronika


  • Advertisement

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron