Firmware original Prusa pre GT-2560

Toto fórum je věnováno sekci 3D Tisk na webu Sakul World.
  • Advertisement

Firmware original Prusa pre GT-2560

Příspěvekod pepopepo » pon 22. led 2018 18:35:12

Dobry našiel som firnware prerobený pre gt2560 , originál spravený prusa na starú dosku gt-2560 som dal není pripojená na tlačiareň len skúška či to ide a podarilo sa to nahrať pod audrino 1.8.5 len keď to pripojím na reptier nedá sa do eprom isť zmeniť veľkosť výhrevnej plochy a aj krokovanie pre osi Z , Y , X , E a ide aj na ramps 1.4 písali na tej stránke .
Přílohy
Prusa-Firmware-3.1.0-RAMPS.zip
(5.16 MiB) 45 krát
Uživatelský avatar
pepopepo
Začátečník
Začátečník
 
Příspěvky: 41
Registrován: úte 30. kvě 2017 21:47:54
Bydliště: Slovensko Bratislava okolie

Re: Firmware original Prusa pre GT-2560

Příspěvekod Sakul » pon 22. led 2018 20:26:35

Takže v tom firmware je vypnutá podpora EEPROM (//#define EEPROM_SETTINGS), proto ti to nejde měnit. Za další Deska GT2560 a Ramps v1.4 nejsou mezi sebou kompatibilní ani náhodou.
INFO:
Sakul WORLD: http://www.sakul.cz/
Sakul Diskuse: http://www.forum.sakul.cz/

Možnost příspěvku (Donate):
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
BTC: 12JRVcmawzEPtgTd9SgC5ujDCGaUrgZ9vt
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 853
Věk: 38
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

Re: Firmware original Prusa pre GT-2560

Příspěvekod pepopepo » pon 22. led 2018 20:44:27

Uživatelský avatar
pepopepo
Začátečník
Začátečník
 
Příspěvky: 41
Registrován: úte 30. kvě 2017 21:47:54
Bydliště: Slovensko Bratislava okolie

Re: Firmware original Prusa pre GT-2560

Příspěvekod pepopepo » pon 22. led 2018 21:03:51

tak povolil som eprom a na repetier keď sa pripojím tak prikladám foto
Přílohy
repetier.jpg
Uživatelský avatar
pepopepo
Začátečník
Začátečník
 
Příspěvky: 41
Registrován: úte 30. kvě 2017 21:47:54
Bydliště: Slovensko Bratislava okolie

Re: Firmware original Prusa pre GT-2560

Příspěvekod Sakul » pon 22. led 2018 21:29:36

Podle té fotky není spojení s tiskárnou (elektronikou), takže to nic neukáže.
INFO:
Sakul WORLD: http://www.sakul.cz/
Sakul Diskuse: http://www.forum.sakul.cz/

Možnost příspěvku (Donate):
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
BTC: 12JRVcmawzEPtgTd9SgC5ujDCGaUrgZ9vt
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 853
Věk: 38
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

Re: Firmware original Prusa pre GT-2560

Příspěvekod pepopepo » pon 22. led 2018 21:36:06

no je spojená na displej sa hodí automaticky prusa kalibrácia co sa musí odtuknut to sa spravy človek pozrie eprom prázdne a za to ze nes-kalibruje tak odpojí dosku od repetier a nenacita eprom
Uživatelský avatar
pepopepo
Začátečník
Začátečník
 
Příspěvky: 41
Registrován: úte 30. kvě 2017 21:47:54
Bydliště: Slovensko Bratislava okolie

Re: Firmware original Prusa pre GT-2560

Příspěvekod Sakul » pon 22. led 2018 21:39:55

Když bude trocha času zkusím na to kouknout.
INFO:
Sakul WORLD: http://www.sakul.cz/
Sakul Diskuse: http://www.forum.sakul.cz/

Možnost příspěvku (Donate):
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
BTC: 12JRVcmawzEPtgTd9SgC5ujDCGaUrgZ9vt
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 853
Věk: 38
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

Re: Firmware original Prusa pre GT-2560

Příspěvekod pepopepo » pon 22. led 2018 21:40:58

ok dik ak by sa dala vypnut ta kalibracia to by podla mna islo
Uživatelský avatar
pepopepo
Začátečník
Začátečník
 
Příspěvky: 41
Registrován: úte 30. kvě 2017 21:47:54
Bydliště: Slovensko Bratislava okolie

Re: Firmware original Prusa pre GT-2560

Příspěvekod pepopepo » čtv 08. úno 2018 16:33:06

Dobry uz som vypol kalibraciu a nasiel velkos vyhrevnej dosky jedine neviem stale naist krokovanie motorov lebo cez repetierhost sa stale neviem dostat do eprom na upravu viete ma naviest kde by som to mohol rucne zadat ?

mesh_bed_calibration.cpp na riadku 53


const float bed_ref_points[] PROGMEM = {
13.f - BED_ZERO_REF_X, 6.4f - BED_ZERO_REF_Y,
115.f - BED_ZERO_REF_X, 6.4f - BED_ZERO_REF_Y,
216.f - BED_ZERO_REF_X, 6.4f - BED_ZERO_REF_Y,

216.f - BED_ZERO_REF_X, 104.4f - BED_ZERO_REF_Y,
115.f - BED_ZERO_REF_X, 104.4f - BED_ZERO_REF_Y,
13.f - BED_ZERO_REF_X, 104.4f - BED_ZERO_REF_Y,

13.f - BED_ZERO_REF_X, 202.4f - BED_ZERO_REF_Y,
115.f - BED_ZERO_REF_X, 202.4f - BED_ZERO_REF_Y,
216.f - BED_ZERO_REF_X, 202.4f - BED_ZERO_REF_Y
};

configuration_prusa.h vedenie 60: -
// Travel limits after homing
#define X_MAX_POS 250
#define X_MIN_POS 0
#define Y_MAX_POS 210
#define Y_MIN_POS -2.2
#define Z_MAX_POS 210
#define Z_MIN_POS 0.15
Uživatelský avatar
pepopepo
Začátečník
Začátečník
 
Příspěvky: 41
Registrován: úte 30. kvě 2017 21:47:54
Bydliště: Slovensko Bratislava okolie

Re: Firmware original Prusa pre GT-2560

Příspěvekod Sakul » čtv 08. úno 2018 17:33:06

Takže podle mě je to v souboru Configuration_prusa.h
Najdi "DEFAULT_AXIS_STEPS_PER_UNIT" a tam to je.
Ale jinak je to pěknej paskvil tedle firmware. Všechno je rozházený všude možně a prase aby se v tom vyznalo.
INFO:
Sakul WORLD: http://www.sakul.cz/
Sakul Diskuse: http://www.forum.sakul.cz/

Možnost příspěvku (Donate):
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
BTC: 12JRVcmawzEPtgTd9SgC5ujDCGaUrgZ9vt
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 853
Věk: 38
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08


Zpět na 3D Tisk


  • Advertisement

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron