Rady začátečníkům se stavbou a nastavením?

Toto fórum je věnováno sekci 3D Tisk na webu Sakul World.
  • Advertisement

Re: Rady začátečníkům se stavbou a nastavením?

Příspěvekod Joskapilot » pát 11. srp 2017 9:59:23

Sakul píše:Podle mě je odrušení na motory zcela zbytečné, to už by bylo lepší navlíknout nějaký odrušovací ferit na kabel k displeji a SD kartě. Tam by to mělo smysl.


Tak to posunutí jednoho motoru Z osy bude tím že tiskárna se vypíná odpojením od sítě 230V a to pocukání krokáčů při vypnutí je ten problém?
U mého CNC mám vypínání zvlášť pro každý krokáč a zvlášť pro matrix desku co rozděluje signál z LPT, ale i tak si to někdy zacuká, ale tam to nevadí každý motor má svoji osu a stejně najíždím na střed obrobku.
Tady jsem našel maníka co si obě tyče Z osy spojil ozubeným řemínkem a žene to jedním motorem, co ty na toto řešení ? Mě se pouze nezdá že by to utáhl jeden motor , to by se snad musel vytáhnout výstup na driver a dát silnější driver a silnější motor.https://www.thingiverse.com/thing:2014187
Uživatelský avatar
Joskapilot
Začátečník
Začátečník
 
Příspěvky: 75
Registrován: čtv 06. črc 2017 11:03:07

Re: Rady začátečníkům se stavbou a nastavením?

Příspěvekod Sakul » pát 11. srp 2017 13:23:12

Jo to cukání motorů. No přiznám se, že na mém Rebelu II se motory při zapnutí ani nehnou, ale u minulé tiskárny bylo slyšitelné lupnutí, když se tiskárna zapínala. Stejně to dělá i frézka, ale jak píšeš tam to ničemu nevadí pokud se motory pootočí.
Nicméně ani u minulé tiskárny co to v ní lupalo jsem nepostřehl, že by se motory pootáčely a nikdy jsem neměl problém s tím, že by se oba motory od sebe rozhodily. Takže jsem to nikdy neřešil. V podstatě jsou oba na stejném driveru a pokud by se pootočil jeden měl by i druhý.
Nicméně to řešení s jedním motorem se mi rozhodně líbí. Osobně nemám rád pokud jsou na některé ose zdvojené motory. S tím, že by to motor neutáhl bych si vůbec hlavu nedělal. Ten to utáhne s naprostým přehledem.
INFO:
Sakul WORLD: http://www.sakul.cz/
Sakul Diskuse: http://www.forum.sakul.cz/

Možnost příspěvku (Donate):
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
BTC: 12JRVcmawzEPtgTd9SgC5ujDCGaUrgZ9vt
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 853
Věk: 38
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

Re: Rady začátečníkům se stavbou a nastavením?

Příspěvekod ecompx » stř 10. led 2018 8:42:24

Kamil píše:cajda - nevím, zda je to pro Vás ještě aktuální, ale z mých zkušeností s elektronikou z Číny, bych bral produkty od firem jako je keyestudio nebo RobotDyn, protože jejich kvalita je zcela někde jinde jak u standardních noname čínských výrobců. RobotDyn není sice tak dobrý jako keyestudio, ale stále na hony daleko před ostatními. Z mých zkušeností s deskami a moduly, co od nich mám, jejich provedení, včetně pájení, zcela odpovídá tomu, co mají na fotkách a není to nijak přikrášleno.

K čidlům - pokud nechcete mechanické, nebylo by lepší jak indukční použít optické?


Ahojte, vybírám elektroniku pro Rebela z odkazů výše, buď Keystudio nebo Robotdyn, Keystudio vypadá jako přesná kopie?
U Robotdyn mají sady i s koncáky, jen mi uniká proč je mají na plošňáku s nějakýma součástkama.
Můžete mi prosím poradit kterou značku a jestli malý/velký display? Koncáky vzít ty od nich nebo stačí jiné?
Děkuji.
Uživatelský avatar
ecompx
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 4
Registrován: pát 05. led 2018 20:39:23

Re: Rady začátečníkům se stavbou a nastavením?

Příspěvekod Sakul » stř 10. led 2018 9:43:21

Tak co se týká těch elektronik. Osobně mám největší zkušenost s klasickými Noname výrobci. U desky MEGA je to šumák ta je osazovaní celá strojně a nikdy jsem s ní problém neměl. Naopak vždy jsem měl problém s Rampsem. Část je osazena strojně a to je OK, ale většina konektorů je pak dopájena ručně a to je otřes.
Klidně kup nějakou sadu z výše jmenovaných firem. Ty koncáky co tam jsou na Rebela nepasují pač jsou menší a ještě na těch PCB. Dělá se to proto, že 99,9% lidí neumí pájet a tak tam maj konektor se zámkem, aby to nemohli zkurvit.
Takže ty vyhodíš a koupíš ty co tam pasují viz seznam komponent pro stavbu Rebela.
Samozřejmě počítej s tím, že budeš muset vyměnit součástky na desce Ramps.
INFO:
Sakul WORLD: http://www.sakul.cz/
Sakul Diskuse: http://www.forum.sakul.cz/

Možnost příspěvku (Donate):
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
BTC: 12JRVcmawzEPtgTd9SgC5ujDCGaUrgZ9vt
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 853
Věk: 38
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

Předchozí

Zpět na 3D Tisk


  • Advertisement

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník