Raspberry Pi a Repetier server

Toto fórum je věnováno sekci POČÍTAČE na webu Sakul World.
  • Advertisement

Re: Raspberry Pi a Repetier server

Příspěvekod MartinS » ned 28. dub 2019 21:38:47

Zdarec,

Podařilo se mě rozchodit Pi s TFT, jenže mám nějaké neobvyklé zbarvení plochy. Proužek s domečkem je fialový a plocha i ikon je bílá.

Netušíte někdo jak to dostat na standardní zbarvení?

Hledal jsem u stréca a nic.

dik
Uživatelský avatar
MartinS
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 1
Registrován: ned 28. dub 2019 21:35:20

Re: Raspberry Pi a Repetier server

Příspěvekod Sakul » ned 28. dub 2019 22:13:58

Mohl by být i vadný displej. Ideálně zkusit jiný.
Případně prověřit že je napájení OK a takovéto podobné detaily.



PS: Již brzy bude návod jak to celé zprovoznit bez SD karty na nějakém SSD nebo lépe na mSata disku. Dnes jsem si s tím hrál celý den a asi před pěti minutami se dostavily první výsledky.
INFO:
Sakul WORLD: www.sakul.cz/
Sakul YouTube: www.youtube.com/user/sakulraider

Možnost příspěvku (Donate):
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
BTC: 12JRVcmawzEPtgTd9SgC5ujDCGaUrgZ9vt
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 1152
Věk: 39
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

Re: Raspberry Pi a Repetier server

Příspěvekod chicon » pát 30. srp 2019 14:11:05

Ahoj,
vyšla nová verze Repetier Serveru (0.92.1) - neuděláš prosím tě zase nový image pro stažení?

A co říkáš na nové Raspberry Pi 4B, nebudeš ho zkoušet?
Uživatelský avatar
chicon
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 3
Registrován: stř 26. dub 2017 13:58:14

Re: Raspberry Pi a Repetier server

Příspěvekod Sakul » pát 30. srp 2019 14:56:33

Image asi dělat nebudu. Jen v případě, že by to nefungovalo dle předešlích postupů.
PBPi 4B mám, pár testíků jsem si sním zkusil, ale pro Repetier Server ho používat nebudu, pač zpřeházeli konektory a nebudu dělat znova krabičku.
INFO:
Sakul WORLD: www.sakul.cz/
Sakul YouTube: www.youtube.com/user/sakulraider

Možnost příspěvku (Donate):
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
BTC: 12JRVcmawzEPtgTd9SgC5ujDCGaUrgZ9vt
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 1152
Věk: 39
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

Re: Raspberry Pi a Repetier server

Příspěvekod Rubla » úte 28. led 2020 9:48:43

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem a doufám, že mi někdo pomůže.
Po náročném rozchození repetier serveru, jsem připojil tiskárnu a potom jsem chtěl zapojit webkameru. Po připojení kamery mi RPi našlo připojení, ale poté co jsem dal připojit kameru podle návodu od Sakul, tak se mi zobrazí jen přeškrtnutý obrázek kamery a kamera mi nejde načíst. Co mám udělat, aby mi kamera šla?
Mockrát děkuji za pomoc
Uživatelský avatar
Rubla
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 3
Registrován: úte 28. led 2020 9:41:29

Re: Raspberry Pi a Repetier server

Příspěvekod Sakul » úte 28. led 2020 13:47:26

Zde je nutné více informací. V první řadě je nutné ověřit, že je kamera opravdu funkční. Takže připojit k jakémukoli počítači a ověřit. Pokud je vše OK lze připojit k RB. Dále je potřeba mít plnou licenci serveru a kameru správně nastavit v nastavení tiskárny na kartě Wbkamera. Ve spod se vybere kamera, kterou systém vidí a definují se jí parametry. Následně se nahoře definuje kamera a její streamy. Následně se pak ještě musí nastavit případně časosběr b globálním nastavení. Ale to by mělo být nastaveno dobře automaticky.
Pokud to nepomůže je nutné sem dát mnohem více infa co to dělá, co jsi kde definoval a jak se to chovalo.
INFO:
Sakul WORLD: www.sakul.cz/
Sakul YouTube: www.youtube.com/user/sakulraider

Možnost příspěvku (Donate):
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
BTC: 12JRVcmawzEPtgTd9SgC5ujDCGaUrgZ9vt
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 1152
Věk: 39
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

Re: Raspberry Pi a Repetier server

Příspěvekod Rubla » pát 31. led 2020 11:17:15

Děkuji za odpověď. Kameru jsem si pomocí počítače ověřoval a je funkční. V příloze přikládám obrázek kamery, RPi pouze spojené s tiskárnou a informace na spojení kamery na repetier serveru. Nechápu proč mi to nabízí 3 nějaké USB porty když tam není nic zapojeno. Licenci mám zatím zkušební, takže by kamera měla fungovat. Co s tím mám udělat? Nakonec jsem zkusil pomocí Putty a videa od Sakul, udělat načtení kamery a výsledek je, že se mi nejspíš chytila kamera ale stejně nezobrazuje (viz. poslední obrázek).
Přílohy
C108D883-4137-4C80-80DA-3DB41214AF78.jpeg
ED7C66C8-5870-46A2-B766-A3EBD7E6607D.jpeg
E0125EAB-63ED-4864-990C-57E8868B47B6.jpeg
Uživatelský avatar
Rubla
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 3
Registrován: úte 28. led 2020 9:41:29

Re: Raspberry Pi a Repetier server

Příspěvekod Rubla » pát 31. led 2020 12:24:41

Rubla píše:Děkuji za odpověď. Kameru jsem si pomocí počítače ověřoval a je funkční. V příloze přikládám obrázek kamery, RPi pouze spojené s tiskárnou a informace na spojení kamery na repetier serveru. Nechápu proč mi to nabízí 3 nějaké USB porty když tam není nic zapojeno. Licenci mám zatím zkušební, takže by kamera měla fungovat. Co s tím mám udělat? Nakonec jsem zkusil pomocí Putty a videa od Sakul, udělat načtení kamery a výsledek je, že se mi nejspíš chytila kamera ale stejně nezobrazuje (viz. poslední obrázek).
Přílohy
6F817B80-57E9-46F8-92C7-7F691B1CE108.jpeg
Uživatelský avatar
Rubla
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 3
Registrován: úte 28. led 2020 9:41:29

Re: Raspberry Pi a Repetier server

Příspěvekod Sakul » pát 31. led 2020 14:23:24

Takže já popíšu celý proces přidání Web Kamery. Předpokládám, že je připojena do USB.
1. V nastavení tiskárny na kartě Webkamera zcela dole vybereme nějakou kameru. Mě to dává 2 indexi 0 a 1. Mám vybráno 0. Následně dáme přidat.
2. V tuto chvíli stále kamera nejde a musíme ji znovu vybrat zcela nahoře na stejné kartě v řádku podpora web kamery a následně dáme Přidat kameru. V tento moment se musí definovat automaticky streamy pro video a obrázky.
3. Nyní již by měla být kamera funkční.

Ale toto platí pro RB3, na RB4 jsem to nezkoušel. Na RB 4 jsem vůbec dosud repetier server netestoval. Navíc je možná dobré otestovat připojit kameru do jiného USB portu třeba do USB2.0.

Jinak dále je to již věc linuxu a protože jak jsem mnohokrát říkal já nejsem specialista na tento systém, tak ani nedokážu v tomto poradit. Takže jediné co mohu doporučit je obrátit se na oficiální fórum repetieru, kde je možnost, že se to již řešilo a možná i vyřešilo.
INFO:
Sakul WORLD: www.sakul.cz/
Sakul YouTube: www.youtube.com/user/sakulraider

Možnost příspěvku (Donate):
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
BTC: 12JRVcmawzEPtgTd9SgC5ujDCGaUrgZ9vt
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 1152
Věk: 39
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

Předchozí

Zpět na Počítače


  • Advertisement
SvetHostingu.cz - ideální webhosting

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník