Po delším testování Repetier serveru na OPi One jsem došel k závěru, že tato sestava je dost riskantní co se týče spolehlivosti. Zpočátku vše běhalo jak má a cca po měsíci se server při tisku náhle restartoval.
Když to udělal podruhé, koupil jsem kvalitnější kartu, nahrál image a testoval dále. Netrvalo dlouho a problém se opakoval, naštěstí po půl hodině tisku. Asi bych byl v šoku, kdyby k tomu došlo po 20 hodinách před koncem tisku.
Ještě chci dodat, že po celou dobu byl OPi napájen ze zdroje 3 Ampéry, tak jak se doporučuje.
Nevím jaké zkušenosti mají ostatní, třeba na RPi, ale toto řešení jsem totálně zavrhnul.
No a momentálně jedu na malinkatém PC HP260 G2 mini (http://www8.hp.com/cz/cs/products/deskt ... d=10049306), který se mi doma bez využití dlouho válel. Nainstaloval Ubutu 18.04 LTS, Repetier-Server Pro 0.90.0-Minerva-3. PC je osazený "pouze" celeronem 2957U@1,4GHz x 2, 8GB Ram a SSD diskem.
No a výsledek? Okamžitá odezva na ovládání, čistější a netrhavý obraz kamery, při nahrání g- codu trvá vyrenderováni náhledu do 15 sekund i méně.
Tak že můj názor je jasný-nepoužívat žándné OPi, RPi... a podobné, pokud chcete od serveru spolehlivost a máte v plánu dlouhodobé tisky. Ten kdo tiskne jednou za týden nějakou jednu figurku, tak je to asi jedno.