firmware

Toto fórum je věnováno sekci 3D Tisk na webu Sakul World.
  • Advertisement

firmware

Příspěvekod duky40 » ned 10. led 2021 12:09:13

Zdravim vas,prosim o radu s deskou geeetech 2560 rev.a+.po nahrati firmwaru se na lcd ukazuji dve radky ctverecku a na desce neustale blika oranzova dioda.Pri opetovnem nahrati marlina jiz nejde nahrat,ardutino ide vypise avrdude: stk500v2_getsync(): timeout communicating with programmer". dekuji za pomoc
Uživatelský avatar
duky40
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 4
Registrován: ned 10. led 2021 11:58:08

Re: firmware

Příspěvekod Sakul » ned 10. led 2021 15:34:45

Na tydle desky bacha. Číňan je ojebává nehorázným spůsobem a to až tak, že tam dává levné procesory s menší pamětí. Takže v první řadě zkontroluj co tam je fyzicky za procesor. No a pak tam pěkně nahraj zpátky Bootloader, která bude nejspíš poškozený a proto se s tebou deska nechce bavit. Po obnovení BL by to mělo zase ožít a měl by jít nahrát firmware.
Jinak to, že se ti na displeji zobrazuji 2 řádky čtverečků znamená, že daný displej není firmwarem podporován nebo je displej špatně zapojen, nebo je nekompatibilní. Je nutno podle schémat zkontrolovat fyzické propojení desky a displeje + že to sedí s definicemi ve firmware.
INFO:
Sakul WORLD: www.sakul.cz/
Sakul YouTube: www.youtube.com/user/sakulraider

Možnost příspěvku (Donate):
Patreon: https://www.patreon.com/sakul
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 1387
Věk: 40
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

Re: firmware

Příspěvekod duky40 » ned 10. led 2021 16:22:09

nahrani booloaderu jsem se pokousel,ale stale ta sama hlaska.Spis mi prijde ze deska porad pracuje,jak jsem psal pri zapnuti zacne oranzova ledka blikat jako pri nahravani. Myslim ze vtom bude ten zakopany pes.Prijde mi jako by se zasekl a doklola pracujea a mozna proto nemohu do nej nic dostat.Jinak procesor je atmega 2560 16u.
Uživatelský avatar
duky40
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 4
Registrován: ned 10. led 2021 11:58:08

Re: firmware

Příspěvekod Sakul » ned 10. led 2021 18:40:42

Pokud se nahrává bootloader pomocí HW programátoru je procesor zresetován a tak není možné, aby dělal cokoli jiného než to, že nahrává program.
Jakým programátorem nahráváš bootloader a jak ho máš do desky připojen?

PS: ta hláška spíš značí, že ti nekomunikuje Arduino IDE s programátorem. Takže to by chtělo asi vyřešit jako první.
INFO:
Sakul WORLD: www.sakul.cz/
Sakul YouTube: www.youtube.com/user/sakulraider

Možnost příspěvku (Donate):
Patreon: https://www.patreon.com/sakul
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 1387
Věk: 40
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

Re: firmware

Příspěvekod duky40 » pon 11. led 2021 8:52:45

Nahravam pres usb+notebook win 10 arduino 1.8.13 . Predtim to slo bez problemu.
Uživatelský avatar
duky40
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 4
Registrován: ned 10. led 2021 11:58:08

Re: firmware

Příspěvekod Sakul » pon 11. led 2021 11:49:50

No ale to tam nahravas uzivatelsky program. Ty potrebujes nahrat bootloader a ten nejde nahrat pres USB. Na to potrebujes programator a pripojit ho mam pocit do konektorů ext1 a ext2. Delal jsem o tom video jak se s touto deskou pracuje a prehrava bootloader. Takze pokud to pripojis do usb a das vypalit bootloader je logicke ze ti to napise ze nebyl nalezen programator, kdyz ho tam fakt nemas. Pokud s nahravanim a vseobecne programovanim procesoru nemas skusenost avybaveni, bude problem tu desku ozivit.
INFO:
Sakul WORLD: www.sakul.cz/
Sakul YouTube: www.youtube.com/user/sakulraider

Možnost příspěvku (Donate):
Patreon: https://www.patreon.com/sakul
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 1387
Věk: 40
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

Re: firmware

Příspěvekod duky40 » úte 12. led 2021 11:30:58

Po dlouhem prohledavani netu jsem narazyl na ten spravny postup.Jak pisete je potreba programator,ja mam arduino mega 2560.Vse jsem delal dle tohoto videa: https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=yVgReNF1KQA . A voala karta je opet ziva. diky za postrceni snad nekomu take pomuze. Moc dekuji
Uživatelský avatar
duky40
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 4
Registrován: ned 10. led 2021 11:58:08


Zpět na 3D Tisk


  • Advertisement

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník