Firmware Repetier a čidlo filamentu

Toto fórum je věnováno sekci 3D Tisk na webu Sakul World.
  • Advertisement

Firmware Repetier a čidlo filamentu

Příspěvekod clown » ned 21. lis 2021 18:57:57

Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli se dá v Repetieru někde nastavit čidlo filamentu. Mám firmware Repetier který mi funguje na desce MKS Gen 1.4 bez problému. Tiskárna dostala nový extruder stejný co mám na MK3S i s čidlem. Čidlo je pro mě užitečné, protože tisknu velké tisky. Takže po několika hodinách zjistit, že došel filament je nepříjemné. V Repetieru jsem sice něco našel, ale je to vztažené k motoru, ale ne k čidlu. Zkoušel jsem čidlo napojit na piny dle internetu, ale bez nastavení ve firmwaru to fungovat nebude. Máte někdo zkušenosti?
Uživatelský avatar
clown
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 2
Registrován: pon 06. zář 2021 12:09:05

Re: Firmware Repetier a čidlo filamentu

Příspěvekod Sakul » ned 21. lis 2021 19:43:18

Firmware Repetier samozřejmě podporuje mnoho různých systémů pro detekci filamentu. Osobně mám otestovanou variantu s klasickým mechanickým spínačem. Tento firmware je k dispozici pro mou desku Ramp-S, takže tam se můžeš podívat jak to je nastavené. Nicméně pokud používáš jiný systém, je třeba to samozřejmě nastavit individuálně. Doporučuji případně pogooglit a určitě se něco najde.
INFO:
Sakul WORLD: www.sakul.cz/
Sakul YouTube: www.youtube.com/user/sakulraider

Možnost příspěvku (Donate):
Patreon: https://www.patreon.com/sakul
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 1542
Věk: 41
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

Re: Firmware Repetier a čidlo filamentu

Příspěvekod clown » pon 22. lis 2021 12:21:36

Ahoj, díky za odpověď. Podívám se na to. Mám právě čidla od průši. Takže je to optika. Už jsem googlil, ale nic moc výsledek. Někde píší napojit čidlo na desku +Z koncák jinde na servo. Nejsem si jistý kam to napojit a následně co nastavit na firmware. Zkusím se podívat a dám vědět, jestli jsem to rozchodil. Chtěl bych to použít i u dalších tiskáren co tu mám.
Uživatelský avatar
clown
Chcíplotina
Chcíplotina
 
Příspěvky: 2
Registrován: pon 06. zář 2021 12:09:05

Re: Firmware Repetier a čidlo filamentu

Příspěvekod Sakul » pon 22. lis 2021 12:47:00

Mam pocit (ale fakt jen pocit),ze ty Prusa optiky jsou I2C, takze musi byt pripojene na vyvody teto sbernice. Navic prusa od nich uz upustil, kvuli spatne spolehlivosti a presel na klasicky kontaktni system (nejaky snimac) s kulickou. Nove extrudery to uz maji integrovane. Ale nevim presne, neb toto je funkce, kterou nepouzivam bo mi prijde ze to nemuze dost dobre fungovat kdyz je konec filamentu zahnuty a kolikrat i nataveny, takze se stejne v detektoru sekne a ten nic nepozna. To by tam musel byt nejaky s odmerovanim a ty jsou dost slozite. A zase jak zablbne tisk stoji treba zcela zbytecne.
Osobne uz mam dost odhad kolik toho na spulce zbyva a tak neni problem aby mi dosel. Dokonce nektere spulky maji ukazatel.
INFO:
Sakul WORLD: www.sakul.cz/
Sakul YouTube: www.youtube.com/user/sakulraider

Možnost příspěvku (Donate):
Patreon: https://www.patreon.com/sakul
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 1542
Věk: 41
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08


Zpět na 3D Tisk


  • Advertisement

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron