Sakul CNC v1

Toto fórum je věnováno sekci CNC na webu Sakul World.
  • Advertisement

Re: Sakul CNC v1

Příspěvekod ulitej » pát 27. pro 2019 15:58:36

Tak jsem povedl první říznutí tištěného spoje. Byl to jen takový jen rovný řez a stroj to hravě zvládnul a mě pouze malinko zdřevěněl prst, který držel tlačítko na myši. :D :D No a teď bych se chtěl Lukáši zeptat na takovou maličkost. V jednom tvém videu malinko nastíníš mazání jak trapézových tyčí tak i defakto vodících tyčí. V tvé ruce jsem zahlédl asi dobré a tebou vyzkoušené mazadlo. Mohl bys hodit jsem co používáš - (případně by možná bylo dobré doplnit úvodní příspěvek tohoto tématu o mazadlo co používáš).

Upravuji a reaguji na odpověď - ten malý kelímek od pana Zahradníka jsem přehlédl a přesně jsem myslel ten Loc.... který následně zmiňuješ . Mockrát dík za info.
Naposledy upravil ulitej dne sob 28. pro 2019 9:19:44, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
ulitej
Začátečník
Začátečník
 
Příspěvky: 51
Registrován: ned 13. led 2019 13:34:31

Re: Sakul CNC v1

Příspěvekod Sakul » pát 27. pro 2019 17:17:43

Pravděpodobně to co jsi viděl v nějakém videu byla světlá vazelína jejíž označení již netuším neb to byl takový malý kelímek, který jsem dostal k sadě dílů od Zahradníka (Rebel II). V současnosti používám Loctite LB8103 a naprostá spokojenost.
INFO:
Sakul WORLD: www.sakul.cz/
Sakul YouTube: www.youtube.com/user/sakulraider

Možnost příspěvku (Donate):
Patreon: https://www.patreon.com/sakul
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 1232
Věk: 40
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

Re: Sakul CNC v1

Příspěvekod ulitej » pon 02. bře 2020 13:15:17

Problém a nebo jen takové to nedorozumění mezi UNEM a USB řadičem počítače?
Ahoj tady na fóru , tak nějak jsem zjistil takový problém , cnc mašinka funguje , ale zjistil jsem , že při vypnutí počítače vyskočí "taková modrá obrazovka" s nápisy k ohledně USB a počítač se defakto restartuje a nahlásí "nekorektní"vypnutí a samovolně se zase zapne jako když dojde k výpadku napájení.
Toto se ovšem nestane pokud před vypnutím vysunu UNO- CNC.
Děje se to na WIN 7 a dvou různých počítačích (jiné desky). Zajímalo by mě Lukáši jestli nemáš nějaký poznatek , pokud jsem nastavoval desku UNO-CNC před osazením na CNC mašinku a měl jsem ji zkušebně připojenou na ntb (WIN8) tak jsem si něčeho podobného nevšiml protože jsem ji vždy odpojil před vypnutím takže toto ještě budu muset vyzkoušet a doplním o info.
Uživatelský avatar
ulitej
Začátečník
Začátečník
 
Příspěvky: 51
Registrován: ned 13. led 2019 13:34:31

Re: Sakul CNC v1

Příspěvekod Sakul » pon 02. bře 2020 16:03:22

Osobně jsem se s takovýmto problémem nesetkal. Používám na všech PC Win10. Nicméně je jasné, že je to problém ovladače, takže doporučuji najít jinou verzi a přeinstalovat. Určitě se najde verze, která bude s daným hardware a OS fungovat stabilně.
INFO:
Sakul WORLD: www.sakul.cz/
Sakul YouTube: www.youtube.com/user/sakulraider

Možnost příspěvku (Donate):
Patreon: https://www.patreon.com/sakul
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 1232
Věk: 40
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

Re: Sakul CNC v1

Příspěvekod ulitej » pon 02. bře 2020 22:09:36

Děkuji za reakci na můj problém , takže jak to u mě vypadá ? Takže počítače (starší) kde je WIN7 (co jsem zapomněl napsat 32 ) ani náhodou hledal jsem jiné drivery a nic nepomohlo.
Takže jsem použil trochu mladší PC s WIN 7 ale 64 bitů a ejhle naprosto bezproblémové vypnutí i když je připojeno UNO-CNC. No tak mi nezbývá ,že pokud se bude používat počítač s nedokonalými ovladači tak vysunu před vypnutím konektor - holt šrot je šrot :D no třeba seženu něco mladšího.
Uživatelský avatar
ulitej
Začátečník
Začátečník
 
Příspěvky: 51
Registrován: ned 13. led 2019 13:34:31

Re: Sakul CNC v1

Příspěvekod Sakul » pon 02. bře 2020 23:18:35

Tak abych se přiznal tak Windows 7 a vyšší jsem nikdy v 32b verzi neměl a ani mě nikdy nenapadlo to zkoušet. Takže doporučuji přejít na 64b na naprosto všech PC. 32b procesory se už asi 10 let nedělají, takže 32b systém je už hodně velký pravěk. To se nedivím, že na to není podpora.
INFO:
Sakul WORLD: www.sakul.cz/
Sakul YouTube: www.youtube.com/user/sakulraider

Možnost příspěvku (Donate):
Patreon: https://www.patreon.com/sakul
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
Uživatelský avatar
Sakul
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 1232
Věk: 40
Registrován: úte 30. bře 2010 18:13:08

Re: Sakul CNC v1

Příspěvekod ulitej » stř 04. bře 2020 22:20:25

Tak jen tak pro zajímavost. Nová instalace Win 7 (32) na SSD , možná pro získání driverů naistalováno prostředí Arduina , po spuštění CANDLE kvůli chybějící knihovně vloženy dvě knihovny MSVCP120.dll a MSVCR120.dll do základního adresáře Candle . No a vše funguje - Candle nabíhá a PC se vypíná. Takže rychle to samé s rotačním HDD a ejhle zase špatně počítač spadne do modré obrazovky při vypnutí.
Takže provádím IMAGE z SSD disku na ten rotační HDD a světe div se funguje to i s rotačním HDD - takže šrot bude asi ještě chvilku muset makat i když jsem si připravil o trochu novější železo s win 7 (64).
Takže takový to systém opravy pokus omyl a SSD čeká na další lepší využití.
Uživatelský avatar
ulitej
Začátečník
Začátečník
 
Příspěvky: 51
Registrován: ned 13. led 2019 13:34:31

Předchozí

Zpět na CNC stroje


  • Advertisement

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků