Ahoj Lukáši, ještě jednou tady použiji tento příspěvek a jdu k dotazu.
Píšeš , že máš doma Nextion 2,4" a je možno využít Nextion Editor , měl bych tento konkrétní dotaz jak by vypadal příkaz na zobrazeni nápisu HDG (co pošle arduino do displeje ) asi to bude dost obdobné , ale byl by to pro mě začátek možného přechodu na jiný typ displeje a tím i ušetření pinů (1,8 používá také asi 8)
No a mohl bys ještě přesně specifikovat který pin z NANO patří na konkrétní pin NEXION. Koukal jsem, že k tomu dodávají nějakou malou destičku a když na to koukám tak tam je také USB konektor?
výcuc z mého INO pro 1,8" TFT displej je tady , nápis se mi obrazuje na základě aktuálních dat přicházejících pře USB - takže se bavíme o třetím řádku řádku
----------------------------------------------------------
if (AnunF == "1" && Anung == "1" && APHDG == "0") {
TFTscreen.stroke(255, 0, 0); // modra , zelena , ruda
TFTscreen.text("HDG",15,0);
-----------------------------------------------------------
a nebo nebyl bys ochoten pokud by ti zbyl čas na nějaké krátké video jak se pracuje s tím 2,4" displejem a editorem. Píší, že to nezatěžuje arduino a grafika je řízena v displeji a tak nevím a nevím , měl bych ho mít na stole a bylo by to asi zřejmější pro nás co pracují metodou pokus omyl. Jako u toho expandéru - kde už vím , že tlačítková klávesnice u mě není použitelná - a expandér mi rozsvítí ledky jen slabě takže je musím ovládat ještě přes tranzistor.