od Koblet » ned 30. čer 2024 20:42:37
Zdravím, sestavil jsem si konečně ke stopkám verze 5 dvouřádkový displej z LED pásků. Firmware mám verze 2, všechno funguje jak má, ale mám tři problémy.
1. Netuším jak nastavit adresování prvního znaku na každém řádku, aby zobrazoval označení terče L/P, nebo číslo dráhy 1/2. Všechny ostatní znaky fungují jak mají.
2. Odpočet času přípravy na základnu by se měl zobrazovat jen na jednom řádku, ale mně běží na obou řádcích. Když běží odpočet, tak mi stále bliká také dvojtečka mezi vteřinami a desetinami vteřin. Ty se ale u odpočtu nezobrazují, takže to vypadá divně, když bliká dvojtečka za posledním číslem.
3. Dvojtečky při stopování blikají a podle toho v jaké fázi blikání dojde k sepnutí, tak konečný čas buď svítí s rozsvícenými dvojtečkami, nebo bez dvojteček. Bez nich to vypadá zvláštně, protože pak svítí jen řada čísel a není poznat co jsou vteřiny, desetiny, minuty atd. Skoro by bylo lepší, kdyby dvojtečky místo blikání svítily pořád. I když to blikání vypadá hezky, bez nich to pak na konci nevypadá dobře.
Můžete mi prosím poradit, jestli mám něco špatně nastavené, nebo je to takto schválně? Zkoušel jsem podle starších zmínek tady na fóru, změnit v configu displej na verzi 3, ale pak nejde nic. Je možné získat software, který toto již podporuje?