Dobrý den. Velice mě zaujala Vaše konstrukce stopek pro hasiče, a rád bych postupně jednotlivé bloky realizoval. Stáhnul jsem si kompletní dokumentaci a prostudoval jednotlivé části. Mám několik dotazů:
1) V textovém souboru VÝZNAM JEDNOTLIVÝCH VSTUPŮ NA STOPKÁCH uvádíte, že přes konektor EXT. DISPLAY lze externí display připojit. Tento konektor jsem na STOPKÁCH z AR nenašel. V textovém dokumentu VELKÝ DISPLAY NEJEN PRO HASIČSKÉ STOPKY JE UVEDENO, ŽE: “ JP2 je konektor pro připojení signýlů z displeje stopek. Zapojení přesně odpovídá původnímu zapojení ve stopkách. Zde je důležité upozornit na fakt, že je nutné převodník připojovat přímo na vývody procesoru stopek, tedy ne, až za omezovací rezistory. Protože díky připojenému displeji ve stopkách by nebyly signály o dostatečné napěťové úrovni pro zpracování procesorem převodníku. Pokud by malý displej nebyl ke stopkám připojen je možno JP2 připojit přímo do konektoru displeje ve stopkách.“ Můžete mi prosím toto objasnit?
Dále mi není jasný tento obrázek: Připojení koncáků a signalizačních světel ke stopkám. Použito externí napájení a Jumpery JP5 a JP6 nejsou osazeny.
2) Dále mi není jasný tento obrázek:
download/file.php?id=71&mode=viewPředpokládám, že čtverečky vlevo jsou vlastní terče s koncovým spínačem a obdélníčky vpravo představují vstupní LED optočlenů. Jak je vyřešeno spínání žárovek, když LED optočlenu sepne pouze cca 20mA?
Nebylo by možné uveřejnit nějaké celkové blokové schéma s označením jednotlivých plošných spojů, popisem konektorů a jejich propojením?
Předem děkuji.
S pozdravem
Kislinger