Výměna proximiy senzoru za 3d touch
Výměna proximiy senzoru za 3d touch
Zdravím ve spolek. Mám tiskárnu Felix tec 4. Na rovnání podložky je tam tento senzor: Proximity sensor E2B-M12KS04-WP-C2 2M. Chci nahradit ocelovou podložku sklem. Napadlo mě tento senzor nahradit 3d touchem? V elektice se moc nevyznám. Moje otázka zní je to možné bez nějakého většího zásahu? Jestli jsem špatně hledal a řešilo se to tu někde, tak se omlouvám.
Re: Výměna proximiy senzoru za 3d touch
3D Touch lze použít takřka na libovolné tiskárně. Nicméně je nutné, aby elektronika měla vyveden jeden výstup pro ovládání serva a samozřejmě vstup pro signál z 3D Touch (zde se používá End Stop Z a to má každá tiskárna). Pak je nutné to zaprogramovat do firmware. Při použití firmware Marlin to laik nemá šanci zprovoznit a nejspíš to nerozjede ani na firmware Repetier. Na firmware RepRap firmware nebo Klipper by to měl zvládnout i laik, neb není vyžadováno programování a pouze se doplní řídící script.
Zde důrazně doporučuji, pokud nemáš dostatečné znalosti fungování tvé tiskárny a to zejména na jakém běží firmware nebo na jakém MCU, vůbec nepřemýšlej nad tím, že bys to nějak zkoušel řešit a ideálně to nech udělat někoho, kdo s danou tiskárnou má zkušenost a je schopen takovou úpravu provést. V 99% případů to totiž končí naprosto nefunkční tiskárnou a dost často už ani nejde se vrátit do původního stavu.
Zde důrazně doporučuji, pokud nemáš dostatečné znalosti fungování tvé tiskárny a to zejména na jakém běží firmware nebo na jakém MCU, vůbec nepřemýšlej nad tím, že bys to nějak zkoušel řešit a ideálně to nech udělat někoho, kdo s danou tiskárnou má zkušenost a je schopen takovou úpravu provést. V 99% případů to totiž končí naprosto nefunkční tiskárnou a dost často už ani nejde se vrátit do původního stavu.
INFO:
Sakul WORLD: www.sakul.cz/
Sakul YouTube: www.youtube.com/user/sakulraider
Možnost příspěvku (Donate):
Patreon: https://www.patreon.com/sakul
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
Sakul WORLD: www.sakul.cz/
Sakul YouTube: www.youtube.com/user/sakulraider
Možnost příspěvku (Donate):
Patreon: https://www.patreon.com/sakul
PayPal: SakulRaider@seznam.cz
BU: 670100-2208863541/6210
Re: Výměna proximiy senzoru za 3d touch
Díky za osvětu, jako úplný lajk jsem si to představoval trochu jako Hurvínek válku. Felix je celkem specifická tiskárna, mají svoji desku, podložka je na uchycena na třech bodech a její kalibrace je i ve firmwaru. Tak to asi opravdu přenechám někomu zkušenému.